Domácí ravioli se špenátem a ricottou recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Domácí ravioli se špenátem a ricottou
Postup přípravy receptu
-
Na vál nasypeme hladkou mouku a do středu uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme špetku soli. Mouku zpracováváme prsty s vejci, dokud nemáme kompaktní těsto. Pokud je těsto moc tvrdé, můžeme přidat 3 - 4 lžíce vlažné vody. Bochníček těsta necháme odpočinout
Mezitím uvaříme špenát, po vychladnutí ho nasekáme a promícháme do hladké směsi s ricottou, solí a pepřem
Z těsta vyválíme slabé obdélníky. Na jeden obdélník rozložíme malé části špenátové směsi trošku dál od sebe a naplněný plát těsta přikryjeme druhým vyváleným těstem. Ravioli vykrajujeme ozubeným kolečkem
Připravené ravioli uvaříme v osolené vodě
Domácí ravioli se špenátem a ricottou podáváme v polévce či samotné. Dobře chutnají i osmažené na másle se šalvějí.