Domácí ravioli se špenátem a ricottou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
250 g špenát
125 g ricotta
400 g hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme hladkou mouku a do středu uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme špetku soli. Mouku zpracováváme prsty s vejci, dokud nemáme kompaktní těsto. Pokud je těsto moc tvrdé, můžeme přidat 3 - 4 lžíce vlažné vody. Bochníček těsta necháme odpočinout

  2. Mezitím uvaříme špenát, po vychladnutí ho nasekáme a promícháme do hladké směsi s ricottou, solí a pepřem

  3. Z těsta vyválíme slabé obdélníky. Na jeden obdélník rozložíme malé části špenátové směsi trošku dál od sebe a naplněný plát těsta přikryjeme druhým vyváleným těstem. Ravioli vykrajujeme ozubeným kolečkem

  4. Připravené ravioli uvaříme v osolené vodě

  5. Domácí ravioli se špenátem a ricottou podáváme v polévce či samotné. Dobře chutnají i osmažené na másle se šalvějí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!