Čokoládové croissanty recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Čokoládové croissanty
Postup přípravy receptu
-
Kdo si koupil těsto nevyválené, vyválí ho do obdélníku. Ten, kdo má těsto vyválené jen vybalí
Těsto rozkrájíme na obdélníčky. Delší strana by měla mít tak 8-10 cm a kratší tak 6 cm, ale je to jen na Vás
Na kostičky rozlámeme hořkou čokoládu a můžeme se pustit do plnění
Pokud dáme hořkou čokoládu: Doprostřed obdélníčku dáme jednu kostičku čokolády. Pokud dáme Granko: Doprostřed obdélníčku dáme cca 1 lžičku granka
Z takto připraveného polotovaru balíme úhledné rohlíčky - croissanty
Rozehřejeme trochu másla, kterým před pečením potřeme všechny croissanty. Strčíme do trouby na 10-30 minut a pečeme dozlatova. Vyndáme z trouby. Chvilku počkáme, než vychladnou a můžeme jíst.