Zapečená uzená makrela recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 hrst petrželka
1 ks pórek
200 ml smetana nebo šlehačka
mletý černý pepř
100 g sýr (eidam)
1 ks uzená makrela
5 - 7 ks brambory (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce omyjeme a povaříme v osolené vodě téměř doměkka

  2. Uzenou makrelu zbavíme kostí, kůže a nakrájíme na kousky

  3. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a zlehka osmahneme na másle

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme kousky ryby, pórek a nasekanou petrželku. Navrch rozložíme plátky uvařených brambor. Osolíme, opepříme a zalijeme šlehačkou či smetanou. Brambory zasypeme hustě strouhaným sýrem a dáme do trouby krátce zapéci, nejlépe pod gril

  5. Až sýr a brambory na povrchu zezlátnou je hotovo. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!