Špagety s kambalou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 6 lžic máslo petrželka 1 ks pórek 1 ks mrkev 450 g špagety 4 ks šalotka pečivo pepř 1 lžíce olivový olej 1 hrnek hladká mouka 450 g kambala 600 ml jablečné víno 1 lžíce estragonový ocet 2 lžíce extrakt z ančoviček
Postup Špagety s kambalou
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se solí a pepřem, 25 g směsi nasypeme na mělký talíř a obalíme v ní kousky rybího masa. Rybu nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, mrkev nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme nadrobno
V kastrolu rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm zhruba 10 minut za častého míchání opékáme rybí maso, šalotky, česnek, mrkev a pórek
Maso se zeleninou posypeme zbývající ochucenou moukou a za stálého mícháni podusíme 2 minuty. Postupně podlijeme jablečným vínem, estragonovým octem, přidáme extrakt z ančoviček, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 35 minut. Můžeme také předehřát troubu na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) a pokrm 30 minut péci
Zhruba 15 minut před koncem tepelné úpravy přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a 12 minut v ní vaříme špagety tak, aby
byly měkké, zároveň však pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře
Rybí maso dáme na špagety a přelijeme omáčkou. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned podáváme s čerstvým křupavým tmavým pečivem
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny