Špendlíkový koláč na plech recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 5 lžic olej 3 ks vejce 2 hrnky hladká mouka 2 lžíce citronová kůra 1 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 1 hrnek ovocná šťáva 500 g špendlíky
Postup Špendlíkový koláč na plech
Postup přípravy receptu
-
Dobře zralé špedlíky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Ovoce dáme do mísy s nastrouhanou kůrou z dobře umytého bio citronu a 5 lžícemi cukru a necháme odpočinout. Troubu rozehřejeme na 180 °C
Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Přilijeme hrnek šťávy, kterou pustilo ovoce a naposledy po menších částí přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pokud je těsto až moc husté, přidáme pár lžic šťávy z ovoce nebo mléko. Těsto na moučník musí být ale hustější
Plech vysteleme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto uhladíme na plech a posypeme ovocem. Špendlíkový koláč pečeme v rozehřáté troubě dozlatova
Špendlíkový koláč na plech po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme.