Špendlíkový koláč na plech recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
5 lžic olej
3 ks vejce
2 hrnky hladká mouka
2 lžíce citronová kůra
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
1 hrnek ovocná šťáva
500 g špendlíky

Postup přípravy receptu

  1. Dobře zralé špedlíky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Ovoce dáme do mísy s nastrouhanou kůrou z dobře umytého bio citronu a 5 lžícemi cukru a necháme odpočinout. Troubu rozehřejeme na 180 °C

  2. Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Přilijeme hrnek šťávy, kterou pustilo ovoce a naposledy po menších částí přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pokud je těsto až moc husté, přidáme pár lžic šťávy z ovoce nebo mléko. Těsto na moučník musí být ale hustější

  3. Plech vysteleme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto uhladíme na plech a posypeme ovocem. Špendlíkový koláč pečeme v rozehřáté troubě dozlatova

  4. Špendlíkový koláč na plech po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!