Špenátový závin se žampiony recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 2 ks vejce 250 g máslo 30 g máslo 4 lžíce strouhanka 100 g jogurt 1 špetka tymián 450 g špenát 250 g žampiony 400 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 1 lžička směs koření Zounarka
Postup Špenátový závin se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, aby se provzdušnila, uprostřed utvoříme důlek. Do něj vlijeme vejce a jogurt, nastrouháme máslo a přidáme špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony na něm krátce opékáme, poté přidáme špenát. Ve chvíli, kdy je již špenát rozmrzlý, odstavíme z plotny a přidáme muškátový oříšek, tymián, prolisovaný česnek a vejce. Pokud se nám zdá hmota příliš řídká, přidáme lžíci strouhanky
Troubu rozehřejeme na 175 °C, těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, posypeme strouhankou a poklademe náplní. Zavineme, pomašlujeme vejcem a pečeme cca 30 - 40 minut
Špenátový závin se žampiony podáváme jako překrm nebo chuťovku k různým příležitostem
Zdroj: Eklasa.cz