Špenátový závin s kuřátkem i bez recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks žloutek
cibule
pepř
1 balíček listové těsto
100 g strouhaný sýr
450 g mražený špenát
olivový olej na smažení
150 g kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a dozlatova osmažíme

  2. Špenát podusíme asi 5 minut, scedíme tak, aby se i dál mohl vařit, ale nebylo v něm moc vody. Přidáme mléko, prolisovaný česnek, opraženou cibulku, pepř a sůl. Vaříme ještě asi 5 - 10 minut

  3. Mezitím si nakrájíme maso na malé kousky, osolíme, opepříme, popř. přidáme koření, které máme rádi. Zprudka osmažíme na trošce olivového oleje. Kdo maso nejí, může ho samozřejmě vynechat

  4. Těsto rozválíme na tenký plát, posypeme polovinou nastrouhaného sýra (eidam, balkánský sýr, osobně doporučuji sýry ementálského typu), poklademe špenát (vymačkáme z něj co nejvíce vody), rovnoměrně poklademe kousky masa, nasypeme zbytek sýra. Srolujeme do závinu a povrch potřeme žloutkem

  5. Špenátový závin pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut

  6. Špenátový závin s kuřátkem i bez podáváme teplý i studený, nejlépe s čerstvou zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!