Špenátový závin s kuřátkem i bez recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 2 ks vejce 1 ks žloutek cibule pepř 1 balíček listové těsto 100 g strouhaný sýr 450 g mražený špenát olivový olej na smažení 150 g kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek)
Postup Špenátový závin s kuřátkem i bez
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a dozlatova osmažíme
Špenát podusíme asi 5 minut, scedíme tak, aby se i dál mohl vařit, ale nebylo v něm moc vody. Přidáme mléko, prolisovaný česnek, opraženou cibulku, pepř a sůl. Vaříme ještě asi 5 - 10 minut
Mezitím si nakrájíme maso na malé kousky, osolíme, opepříme, popř. přidáme koření, které máme rádi. Zprudka osmažíme na trošce olivového oleje. Kdo maso nejí, může ho samozřejmě vynechat
Těsto rozválíme na tenký plát, posypeme polovinou nastrouhaného sýra (eidam, balkánský sýr, osobně doporučuji sýry ementálského typu), poklademe špenát (vymačkáme z něj co nejvíce vody), rovnoměrně poklademe kousky masa, nasypeme zbytek sýra. Srolujeme do závinu a povrch potřeme žloutkem
Špenátový závin pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut
Špenátový závin s kuřátkem i bez podáváme teplý i studený, nejlépe s čerstvou zeleninovou oblohou.