Špagety s korsickou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 400 g špagety 1 lžíce oregano pepř 4 lžíce olivový olej 900 g srdcovka v lastuře 3 stroužky prolisovaný česnek špetka čili papričky mleté 900 g oloupaná nakrájená rajčata 60 g ochucené olivy
Postup Špagety s korsickou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Srdcovky dáme do mísy, přelijeme mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Propláchneme je studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem případný písek z lastur. Srdcovky s polámanými schránkami a ty, které se po zaťukání nožem na schránku neuzavřou nepoužíváme!!!
Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a chilli papričky (možno vynechat) a opékáme je asi 2 minuty. Vmícháme rajčata, olivy a oregano (dobromysl) a směs za častého míchání dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev přikryjeme poklicí a omáčku dusíme ještě 10 minut
Špagety uvaříme podle návodu na obalu tak, aby byly měkké. Zároveň však musí být pevné. Důkladně je scedíme a asi 125 ml tekutiny v níž se špagety vařily, odložíme
Do omáčky vmícháme srdcovky a odloženou tekutinu, v níž se vařili špagety. Vaříme 5 minut. Srdcovky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. Omáčku přelijeme do velkého hrnce
Do omáčky přidáme špagety, podle chuti osolíme a opepříme, a pokrm promícháme pomocí dvou vařeček. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.