Špagety s korsickou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 g špagety
1 lžíce oregano
pepř
4 lžíce olivový olej
900 g srdcovka v lastuře
3 stroužky prolisovaný česnek
špetka čili papričky mleté
900 g oloupaná nakrájená rajčata
60 g ochucené olivy

Postup přípravy receptu

  1. Srdcovky dáme do mísy, přelijeme mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Propláchneme je studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem případný písek z lastur. Srdcovky s polámanými schránkami a ty, které se po zaťukání nožem na schránku neuzavřou nepoužíváme!!!

  2. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a chilli papričky (možno vynechat) a opékáme je asi 2 minuty. Vmícháme rajčata, olivy a oregano (dobromysl) a směs za častého míchání dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev přikryjeme poklicí a omáčku dusíme ještě 10 minut

  3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu tak, aby byly měkké. Zároveň však musí být pevné. Důkladně je scedíme a asi 125 ml tekutiny v níž se špagety vařily, odložíme

  4. Do omáčky vmícháme srdcovky a odloženou tekutinu, v níž se vařili špagety. Vaříme 5 minut. Srdcovky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. Omáčku přelijeme do velkého hrnce

  5. Do omáčky přidáme špagety, podle chuti osolíme a opepříme, a pokrm promícháme pomocí dvou vařeček. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!