Lehce pikantní domácí kečup recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 lžíce sůl 1 dl ocet 4 ks jablko 2 kg rajče 2 - 3 ks feferonka 8 ks hřebíček 4 listy bobkový list 1 lžíce pepř 1 lžíce celé nové koření
Postup Lehce pikantní domácí kečup
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience dáme do hrnce a dáme dusit. Pokud chceme mít kečup pikantnější, přidáme feferonky
Po zavření směs dusíme 25 minut. Směs na kečup propasírujeme, vložíme zpět do čistého hrnce a vaříme do zhoustnutí. Hustou směs dáváme do skleniček. Stejně jako marmelády ani kečup nepotřebuje zavařovat. Stačí skleničky s horkým kečupem otočit dnem vzhůru
Lehce pikantní domácí kečup podáváme podle chuti.