Pepřák z cukety recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 ml olej
1 lžíce sůl
250 ml ocet
0,5 kg cibule
2,5 kg cuketa
8 lžic cukr krupice
1 lžíce pepř
0,5 kg červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a zbavíme středu se zrníčky. Cuketu nastrouháme na nudličky. Papriku důkladně očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nadrobno

  2. Cuketu, papriku i cibuli dáme do velké mísy, přidáme ocet, olej, sůl, mletý pepř a vrchovaté lžíce cukru. Základ na pepřák z cukety důkladně promícháme, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet

  3. Na druhý den přendáme směs do libovolně velkých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut při 90 - 100 °C

  4. Pepřák z cukety podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!