Pepřák z cukety recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 100 ml olej 1 lžíce sůl 250 ml ocet 0,5 kg cibule 2,5 kg cuketa 8 lžic cukr krupice 1 lžíce pepř 0,5 kg červená paprika
Postup Pepřák z cukety
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme a zbavíme středu se zrníčky. Cuketu nastrouháme na nudličky. Papriku důkladně očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nadrobno
Cuketu, papriku i cibuli dáme do velké mísy, přidáme ocet, olej, sůl, mletý pepř a vrchovaté lžíce cukru. Základ na pepřák z cukety důkladně promícháme, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet
Na druhý den přendáme směs do libovolně velkých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut při 90 - 100 °C
Pepřák z cukety podáváme podle chuti.