Kulajda s vejci recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
4 ks vejce
1 lžíce ocet
4 ks brambory
2 l voda
2 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
4 lžíce polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
2 kuličky černý pepř
3 lžíce nasekaný kopr
Postup Kulajda s vejci
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolíme
Když jsou brambory měkké, zahustíme polohrubou moukou, důkladně povaříme, zakvedláme dostatečným množstvím smetany ke šlehání (moje babička používala smetanu kyselou) - na smetaně nešetříme. Když použijeme sladkou smetanu, vmícháme ještě asi lžíci octa
Do hotové kulajdy pustíme rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povaříme
Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová