Česneková polévka s krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

slanina
1 palička česnek
olej
sůl
1/2 kg brambory
1 lžička kmín
2,5 l voda
3 - 4 plátky chléb
vegeta
zelená petrželka
1 - 2 hrstě zelený hrášek
1 kostka zeleninový bujón
1 lžička mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ve vodě s bujonem a kmínem uvaříme téměř doměkka

  2. Mezitím oloupeme stroužky česneku, zelený hrášek vyloupeme. Slaninu nakrájíme na kostičky necháme vyškvařit

  3. Brambory nesléváme, do vody přidáme hrášek, mletou sladkou papriku, vegetu, mletý pepř a povaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme slaninu, do polévky prolisujeme česnek a vmícháme zelenou petrželku

  4. Opečeme krajíce chleba na oleji jako klasické topinky, potřeme stroužkem česneku a mírně osolíme. Topinky nakrájíme na kostičky

  5. Česnekovou polévku rozdělíme do misek, zasypeme krutony a strouhaným sýrem

  6. Česnekovou polévku s krutony můžeme nechat i den dva odležet, chuť bude intenzivnější. Vegetariáni vynechají slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!