Česneková polévka s krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- slanina 1 palička česnek olej sůl 1/2 kg brambory 1 lžička kmín 2,5 l voda 3 - 4 plátky chléb vegeta zelená petrželka 1 - 2 hrstě zelený hrášek 1 kostka zeleninový bujón 1 lžička mletá sladká paprika mletý barevný pepř strouhaný eidam
Postup Česneková polévka s krutony
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ve vodě s bujonem a kmínem uvaříme téměř doměkka
Mezitím oloupeme stroužky česneku, zelený hrášek vyloupeme. Slaninu nakrájíme na kostičky necháme vyškvařit
Brambory nesléváme, do vody přidáme hrášek, mletou sladkou papriku, vegetu, mletý pepř a povaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme slaninu, do polévky prolisujeme česnek a vmícháme zelenou petrželku
Opečeme krajíce chleba na oleji jako klasické topinky, potřeme stroužkem česneku a mírně osolíme. Topinky nakrájíme na kostičky
Česnekovou polévku rozdělíme do misek, zasypeme krutony a strouhaným sýrem
Česnekovou polévku s krutony můžeme nechat i den dva odležet, chuť bude intenzivnější. Vegetariáni vynechají slaninu.