Česneková polévka s kroupami a masovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
3 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
1/4 ks celer
2 ks mrkev
1/2 ks petržel
1 šálek kroupy
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
300 g vepřová plec
mletý zázvor
300 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme a spolu s pleckem vložíme do hrnce. Přidáme sůl a celý pepř, bobkový list a nové koření a vše zvolna vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar scedíme do jiného hrnce a přidáme brambory, které uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru k bramborám

  2. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, mletým zázvorem, vejcem a solamylem. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které na malém množství oleje necháme ze všech stran opéci

  3. Opečené knedlíčky a uvařené kroupy vložíme do vývaru s masem a brambory, vše spolu ještě 10 - 15 minut povaříme. Polévku ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou

  4. Česnekovou polévku s kroupami a knedlíčky rozdělíme na porce a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!