Česneková polévka s kroupami a masovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 3 ks brambory majoránka 1 ks cibule 1/4 ks celer 2 ks mrkev 1/2 ks petržel 1 šálek kroupy 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 300 g vepřová plec mletý zázvor 300 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Česneková polévka s kroupami a masovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme a spolu s pleckem vložíme do hrnce. Přidáme sůl a celý pepř, bobkový list a nové koření a vše zvolna vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar scedíme do jiného hrnce a přidáme brambory, které uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru k bramborám
Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, mletým zázvorem, vejcem a solamylem. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které na malém množství oleje necháme ze všech stran opéci
Opečené knedlíčky a uvařené kroupy vložíme do vývaru s masem a brambory, vše spolu ještě 10 - 15 minut povaříme. Polévku ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou
Česnekovou polévku s kroupami a knedlíčky rozdělíme na porce a podáváme s pečivem.