Pečené kari kuře z remosky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl máslo 2 ks cibule drůbeží vývar 1 ks čerstvé kuře 2 lžičky jemné kari koření
Postup Pečené kari kuře z remosky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky. Slaninu nakrájíme na proužky. Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Pod kůži na prsou a stehnech vložíme proužky slaniny
Remosku vymažeme silnou vrstvou másla, dno poklademe vrstvou cibule, kterou posypeme kari kořením. Přidáme zbylou slaninu a půlky kuřete řezem dolů. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru
Upečené kuře rozdělíme na porce a podáváme s vypečeným kari sosem. Vhodnou přílohou ke kari kuřeti z remosky je dušená rýže nebo opečený brambor a zeleninový salát.