Pečené kedlubny se sýrovou náplní recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
máslo
1 svazeček ředkvičky
mletý černý pepř
70 g eidam 45%
4 ks středně velká kedlubna
125 g krémový kozí sýr Rondelé

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny očistíme, oloupeme a vložíme na 3 minuty do vroucí osolené vody. Horké kedlubny zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Dřevnatou část odkrojíme a kedlubny vydlabeme tak, aby stěny kedluben byly asi 1 cm silné

  2. Připravíme si náplň. Očištěné a omyté ředkvičky a středy kedluben jemně usekáme a promícháme se strouhaným eidamem, vejcem a kozím krémovým sýrem. Podle chuti směs opepříme, sůl použijeme jen opatrně, neboť oba sýry jsou dostatečně slané

  3. Vydlabané kedlubny vrchovatě naplníme sýrovou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut, až je náplň světle růžová

  4. Pečené kedlubny se sýrovou náplní přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme teplé s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!