Pečené kedlubny se sýrovou náplní recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce máslo 1 svazeček ředkvičky mletý černý pepř 70 g eidam 45% 4 ks středně velká kedlubna 125 g krémový kozí sýr Rondelé
Postup Pečené kedlubny se sýrovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny očistíme, oloupeme a vložíme na 3 minuty do vroucí osolené vody. Horké kedlubny zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Dřevnatou část odkrojíme a kedlubny vydlabeme tak, aby stěny kedluben byly asi 1 cm silné
Připravíme si náplň. Očištěné a omyté ředkvičky a středy kedluben jemně usekáme a promícháme se strouhaným eidamem, vejcem a kozím krémovým sýrem. Podle chuti směs opepříme, sůl použijeme jen opatrně, neboť oba sýry jsou dostatečně slané
Vydlabané kedlubny vrchovatě naplníme sýrovou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut, až je náplň světle růžová
Pečené kedlubny se sýrovou náplní přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme teplé s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.