Ledvinky na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
4 ks rajče
2 lžičky kari
200 g zakysaná smetana
8 ks vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízněte na půlky, vyjmeme blány a cévky. Pečlivě omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou

  2. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, osmahneme na másle, přidáme ledvinky a česnek, orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka, až se voda odpaří, přidáme kari a ještě trochu orestujeme. Odstavíme pánev, přimícháme smetanu a rajčata na drobné plátky nakrájená (lze vynechat). Pokud chceme, dochutíme čerstvým či sušeným zázvorem, chilli, solí a papřem a mírně prohřejeme, ale nevaříme

  3. Ledvinky na kari podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!