Zapečená brokolice a květák s bešamelem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 500 ml mléko 1 ks brokolice 1 ks květák pepř 80 g strouhaný sýr zeleninový bujón 50 g hladká/celozrnná mouka koření nebo bylinky
Postup Zapečená brokolice a květák s bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do parního hrnce, popř. uvaříme doměkka
Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, vsypeme a lehce osmahneme mouku, zalijeme mlékem. Vložíme bujon (asi 1/2 kostky) a mícháme asi 5 - 10 minut. Čekáme, až se směs začne vařit a zhoustne, v případě potřeby přisypeme mouku či přilijeme mléko. Podle chuti můžete osolit a opepřit, přidat úplně jiné koření, bylinky
Uvařenou zeleninu vložíme do zapékací misky, zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Zapékáme asi 5 minut na 180 °C, pak přepneme na gril a čekáme, až bude horní vrstva zlatavá
Zapečenou brokolici a květák s bešamelem podáváme nejlépe s vařenými brambory.