Ledvinky s omáčkou z kořenové zeleniny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 1 ks masox 1 lžička drcený kmín 1 lžička gulášové koření 10 dkg kořenová zelenina 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 25 dkg vepřové ledvinky
Postup Ledvinky s omáčkou z kořenové zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky pořádně očistíme, nakrájíme na kostičky, třikrát v čisté osolené vodě povaříme a po každém povaření propláchneme pod tekoucí vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kousky
Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji nebo na sádle, přidáme kořenovou zeleninu, ledvinky a restujeme. Přidáme lžičku mletého nebo drceného kmínu, lžičku sladké papriky, lžičku gulášového koření, špetku pepře a masox. Promícháme, podlijeme vodou a vaříme v papinovém hrnci asi 15 - 20 minut. Podle potřeby dolijeme vodu, dosolíme a nakonec zahustíme
Ledvinky s omáčkou z kořenové zeleniny podáváme s rýží.