Ořechové cukroví s žitnou moukou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
125 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
75 g hladká mouka
75 g mleté vlašské ořechy
1 ks vanilkový lusk
75 g mleté lískové ořechy
75 g žitná mouka
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s třtinovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábeme semínka, která utřeme s máslem a cukrem. Přidáme žloutky, mleté vlašské a lískové ořechy, hladkou a žitnou mouku, vanilkový cukr a sůl

  2. Těsto dobře propracujeme. Těsto nepřipravujeme dopředu do lednice, musí se zpracovat ihned, aby cukr zůstal křupavý

  3. Z těsta vytvoříme kuličky velikosti třešně, které klademe na pekáč a přimáčkneme vidličkou. Z uvedeného množství těsta můžeme připravit zhruba 100 kousků

  4. Ořechové cukroví pečeme v troubě při 160 - 170 °C. Po upečení necháme cukroví trochu povychladnout, poté sundáme z pekáče a můžeme ještě ozdobit čokoládou. Cukroví bude hodně křehké

  5. Ořechové cukroví s žitnou moukou podáváme jako jemné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!