Plněná grilovaná makrela recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 snítka tymián 1 snítka meduňka olivový olej 1 lžička mořská sůl čerstvě mletý černý pepř 4 ks makrely (každá 350 g)
Postup Plněná grilovaná makrela
Postup přípravy receptu
-
Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme. Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme 1 polovinu stroužku česneku, 2 lístky tymiánu a 4 až 6 lístků meduňky. Okořeníme vnitřek makrel mořskou solí a čerstvě umletým pepřem
Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby. Než ryby vložíme dovnitř, potřeme kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po 15 minutách na grilu (pravidelně obracíme)
K plněné grilované makrele jako přílohu doporučujeme v alobalu pečené brambory s tzatziki, čerstvý farmářský chléb a olivy
Zdroj: nordsee.cz
Foto: Thinkstock.com