Plněná grilovaná makrela recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 snítka tymián
1 snítka meduňka
olivový olej
1 lžička mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
4 ks makrely (každá 350 g)

Postup přípravy receptu

  1. Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme. Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme 1 polovinu stroužku česneku, 2 lístky tymiánu a 4 až 6 lístků meduňky. Okořeníme vnitřek makrel mořskou solí a čerstvě umletým pepřem

  2. Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby. Než ryby vložíme dovnitř, potřeme kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po 15 minutách na grilu (pravidelně obracíme)

  3. K plněné grilované makrele jako přílohu doporučujeme v alobalu pečené brambory s tzatziki, čerstvý farmářský chléb a olivy

  4. Zdroj: nordsee.cz

  5. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!