Jehněčí roláda na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 lžíce olivový olej 1,5 kg jehněčí plec 400 g listový špenát mletý černý pepř 1 lžička sušená majoránka 8 plátků zauzená slanina
Postup Jehněčí roláda na česneku
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda
Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem
Roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky
Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší
Zdroj: Eklasa.cz