Jehněčí roláda na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 lžíce olivový olej
1,5 kg jehněčí plec
400 g listový špenát
mletý černý pepř
1 lžička sušená majoránka
8 plátků zauzená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda

  2. Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem

  3. Roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky

  4. Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!