Kanadská omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
2 ks cibule
200 g brokolice
200 g žampiony
olivový olej
mletý pepř
2 ks červená paprika
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, brokolici, žampiony a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem

  2. Mezitím si rozšleháme vejce, nejlépe v mixéru. Ochutíme je solí, prolisovaným česnekem, pepřem a mletou paprikou

  3. Jakmile zelenina a houby na pánvi změknou, zalijeme je rozšlehanými vejci a omeletu necháme dobře propéct. Vejce nemícháme. Uděláme takto jednu velkou omeletu, kterou na talíři naporcujeme, ale můžeme připravit i 4 omelety tenké, pokud si s tím dáme práci

  4. Hotovou kanadskou omeletu opatrně přeložíme na talíř, rozkrojíme a ihned podáváme. Kanadskou omeletu můžeme doplnit čerstvým pečivem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!