Jednoduché těsto na domácí pizzu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1/2 kostky droždí 2 lžíce olivový olej 500 g hladká mouka 300 ml vlažná voda
Postup Jednoduché těsto na domácí pizzu
Postup přípravy receptu
-
Odměříme si půl kila mouky, přidáme špetku soli, rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme lžičku cukru, dvě lžice oleje a vlažnou vodu. Vyhněteme těsto a dáme pod utěrku kynout na teplé místo na cca 50 minut
Mezitím si můžeme přichystat suroviny na ozdobu: Použijeme například šunku, eidam, chorizo, camembert, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, záleží pouze na naší chuti
Po uplynutí doby kynutí dáme rozehřát troubu na co nejvice stupňů (220 °C), pizza se musí dávat do rozžhavené trouby
Celé těsto dáme na pomoučněný vál a rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme a položíme na plech s pečícím papírem. Dáme na vrch suroviny podle chuti, pizzu vložíme do předehřáté trouby na cca 7 - 10 minut a pečeme dozlatova
Těsto na domácí pizzu je opravdu jednoduché a pizzu si můžeme připravit pokaždé jinou dle chuti.