Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 50 ml mléko 1 ks celer hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 8 plátků dušená šunka 2 ks camembert slunečnicový olej na smažení
Postup Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Velkou bulvu celeru očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Celer povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, ale nesmíme ho rozvařit. Kolečka celeru scedíme z vody, necháme dobře odkapat od vody a úplně vychladnout. Camembert příčně překrojíme na plátky a připravíme tenká kolečka okrouhlé dušené šunky
Mezi 2 kolečka celeru vložíme kolečko šunky, kolečko camembertu a zase šunku a vše spojíme párátky. Spojená kolečka celeru naplněného šunkou a camembertem obalíme v hladké mouce, potom ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem a potom ve strouhance
Obalený plněný celer smažíme z obou stran v horkém oleji do pěkné zlato-hnědé barvy. Smažený plněný celer dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku a vyjmeme párátka
Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou podáváme horký s vařenými novými bramborami přelitými čerstvým máslem a posypanými čerstvou petrželovou natí. Doplníme jemným zeleným listovým salátem anebo čerstvými rajčaty a tatarskou omáčkou.