Kaldoun s kachním masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 3 lžíce mouka 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření muškátový oříšek citronová šťáva 150 g široké nudle 800 - 1000 ml drůbeží vývar mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř cayenský pepř 500 g kachní droby a kosti 300 g vařené kachní maso
Postup Kaldoun s kachním masem
Postup přípravy receptu
-
Z kachních drobů a kostí, koření, celeru, mrkve, petržele, cibule a česneku si připravíme drůbeží vývar. Zeleninu před použitím samozřejmě očistíme. Hotový vývar scedíme a droby i zeleninu nakrájíme na kousky. Zbytky vařeného nebo pečeného kachního masa také nakrájíme na kousky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, zakapeme olejem a odložíme stranou
Z jíšky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou postupně naředíme kachním vývarem. Povaříme asi 40 minut. Do husté polévky vložíme mrkev, nakrájené maso a droby, vše společně prohřejeme. Nakonec podle potřeby polévku dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a muškátovým oříškem
Ohřáté nudle rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou, posypeme petrželkou a podáváme. Podle chuti můžeme do kaldouna s kachním masem vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek
Kaldoun s kachním masem nám může nahradit i hlavní chod, polévka je hodně sytá.