Pravý vídeňský knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
100 g máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
400 g hrubá mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 hrst petrželová nať
8 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme proschnout. Do mísy vyklepneme dvě vejce, zalijeme mlékem, osolíme a rozšleháme. Do této směsi přidáme rohlíkové kostky a opatrně promícháme

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou a necháme vychladnout. Poté vše smícháme s rohlíkovými kostkami, hrubou moukou, špetkou muškátového oříšku a opatrně promísíme. Směs na vídeňský knedlík dáme asi na hodinu odpočinout a poté ještě jednou opatrně promícháme

  3. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíky, které omastíme máslem a vkládáme do řádně máslem vymazaného ubrousku. Lze vytvořit i klasický kulatý podlouhlý knedlík, ale doba varu je o něco delší

  4. Kulaté vídeňské knedlíky vaříme v páře asi 15 minut a kontrolujeme, aby se nám nerozvařily

  5. Uvařené pravé vídeňské knedlíky znovu potřeme rozpuštěným máslem, nakrájíme silnou mastnou nití a můžeme servírovat k různým masům a omáčkám

  6. Foto: Maxpixel.freegreatpicture.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!