Pravý vídeňský knedlík recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 100 g máslo 250 ml mléko 1 ks cibule 400 g hrubá mouka 1 špetka muškátový oříšek 1 hrst petrželová nať 8 ks starší rohlík
Postup Pravý vídeňský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme proschnout. Do mísy vyklepneme dvě vejce, zalijeme mlékem, osolíme a rozšleháme. Do této směsi přidáme rohlíkové kostky a opatrně promícháme
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou a necháme vychladnout. Poté vše smícháme s rohlíkovými kostkami, hrubou moukou, špetkou muškátového oříšku a opatrně promísíme. Směs na vídeňský knedlík dáme asi na hodinu odpočinout a poté ještě jednou opatrně promícháme
Z těsta vytvoříme kulaté knedlíky, které omastíme máslem a vkládáme do řádně máslem vymazaného ubrousku. Lze vytvořit i klasický kulatý podlouhlý knedlík, ale doba varu je o něco delší
Kulaté vídeňské knedlíky vaříme v páře asi 15 minut a kontrolujeme, aby se nám nerozvařily
Uvařené pravé vídeňské knedlíky znovu potřeme rozpuštěným máslem, nakrájíme silnou mastnou nití a můžeme servírovat k různým masům a omáčkám
Foto: Maxpixel.freegreatpicture.com