Kambodžský pomelový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžička chilli
1 hlávka ledový salát
0,5 konzerv kokosové mléko
1 balíček burské oříšky
1 lžíce olej lisovaný za studena
1 balíček tygří krevety
1 ks pomelo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, dužinu z pomela vyloupeme a ledový salát nakrájíme na kousky

  2. Na arašídovém nebo olivovém oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek. Když zesklovatí, zalijeme kokosovým mlékem a odstavíme

  3. Do misky dáme nakrájený křupavý salát, tygří krevety a vyloupanou dužinu z pomela. Na závěr zalijeme zálivkou, posypeme chilli a nakrájenými burskými oříšky a osolíme podle vlastní chuti

  4. Kambodžský pomelový salát podáváme podle chuti k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!