Drůbeží řízek v pikantním těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
hladká mouka
hladká mouka
olej na smažení
6 lžic světlé pivo
mletý zázvor
500 g drůbeží prsa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí či krůtí prsa nakrájíme na slabé řízky, které naklepeme a okořeníme trochou soli a mletým zázvorem

  2. Vejce vyšleháme s pivem, prolisovaným česnekem a s přidáním tolika mouky, abychom měli hladké těstíčko

  3. Plátky masa obalíme nejprve v mouce a poté v těstíčku. Z těstíčka ihned vkládáme řízky do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené řízky ukládáme na sací ubrousek

  4. Drůbeží řízky v pikantním těstíčku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!