Drůbeží řízek v pikantním těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce hladká mouka hladká mouka olej na smažení 6 lžic světlé pivo mletý zázvor 500 g drůbeží prsa
Postup Drůbeží řízek v pikantním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí či krůtí prsa nakrájíme na slabé řízky, které naklepeme a okořeníme trochou soli a mletým zázvorem
Vejce vyšleháme s pivem, prolisovaným česnekem a s přidáním tolika mouky, abychom měli hladké těstíčko
Plátky masa obalíme nejprve v mouce a poté v těstíčku. Z těstíčka ihned vkládáme řízky do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené řízky ukládáme na sací ubrousek
Drůbeží řízky v pikantním těstíčku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.