Domácí kynutý knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
150 ml mléko
0,5 ks droždí
30 dkg hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek

  2. Potom vše smícháme a 15 minut hněteme v robotu nebo mixérem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky. Šišky necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu

  4. Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme. Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí ihned propícháme

  5. Domácí kynutý knedlík podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!