Pravý steak z hovězího roštěnce recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Pravý steak z hovězího roštěnce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnec v celku nakrájíme přes vlákna na 4 - 5 cm silné plátky. Poté necháme maso alespoň 45 minut odstát
Maso pouze opepříme a vložíme na rozehřátou pánev. Je dobré, aby pánev měla silné dno. Maso 2 minuty opékáme z každé strany a potom jej přesuneme do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby s teplotou pouhých 80 °C
Hovězí maso poté vyjmeme, necháme 5 minut odpočinout a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut při 80 °C. Propečenost masa můžeme zjistit jeho zmačknutím, tj. čím je gumovější, tím méně je propečené. Před konzumací steak mírně osolíme
Pravý steak z hovězího roštěnce podáváme s hranolky, popřípadě grilovanou zeleninou nebo pečivem.