Pravý steak z hovězího roštěnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
mletý černý pepř
500 g hovězí roštěnec

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnec v celku nakrájíme přes vlákna na 4 - 5 cm silné plátky. Poté necháme maso alespoň 45 minut odstát

  2. Maso pouze opepříme a vložíme na rozehřátou pánev. Je dobré, aby pánev měla silné dno. Maso 2 minuty opékáme z každé strany a potom jej přesuneme do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby s teplotou pouhých 80 °C

  3. Hovězí maso poté vyjmeme, necháme 5 minut odpočinout a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut při 80 °C. Propečenost masa můžeme zjistit jeho zmačknutím, tj. čím je gumovější, tím méně je propečené. Před konzumací steak mírně osolíme

  4. Pravý steak z hovězího roštěnce podáváme s hranolky, popřípadě grilovanou zeleninou nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!