Špagety s parmazánovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 200 g máslo 250 ml smetana 200 g parmazán mletý černý pepř 4 - 5 snítek zelená petrželová nať 1 balíček italské špagety
Postup Špagety s parmazánovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Několik snítek zelené petrželové natě jemně nasekáme
Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí slané vodě. Během jejich vaření zvládneme připravit omáčku z másla a parmazánu
Příprava omáčky: Parmazán nastrouháme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit, pak k němu nasypeme nastrouhaný sýr a přilijeme smetanu. Za stálého míchání mírně ohříváme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Pokud by se nám zdála být příliš řídká, můžeme ji zahustit jednou lžičkou solamylu, který předem rozkvedláme v malém množství mléka a pak do omáčky přilijeme a krátce povaříme. Parmazánovou omáčku dochutíme pepřem a solí
Uvařené špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané promícháme s nasekanou petrželovou natí a poléváme teplou parmazánovou omáčkou
Špagety s parmazánovou omáčkou doplníme nejlépe rajčatovým salátem a zapíjet je můžeme červeným vínem.