Vepřové nudličky v hořčicové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 dl vývar 1/2 lžíce petrželka mléko 2 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 1 lžíce hotová jíška 3 lžíce pikantní hořčice česneková sůl čerstvě mletý barevný pepř 250 g vepřová kotleta nebo kýta
Postup Vepřové nudličky v hořčicové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje a lžíci hořčice. Takto naložené vepřové nudličky necháme pár hodin odležet
Na pánvi rozehřejeme ještě asi lžíci oleje a maso zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem a podusíme. Poté přidáme trochu mléka, vmícháme smetanu, 2 lžíce hořcice, petrželku, česnekovou sůl a pepř. Necháme pár minut bublat, občas promícháme. Nakonec hořčicovou omáčku zahustíme asi lžící hotové jíšky a necháme znovu projít varem
Vepřové nudličky v hořčicové omáčce podáváme s rýží nebo bramborem, jak kdo má rád.