Bramborové hřebínky se slaninou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
mletý bílý pepř
80 g anglická slanina
30 g strouhaný sýr
1 kostka slepičí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, opláchneme studenou vodou a po delší straně seřízneme tak, aby brambory stály. Potom je hustě nařežeme, ale nedokrajujeme, aby se nerozpadly

  2. Do zářezů opatrně vsouváme kousky slaniny. Troubu předehřejeme na 180°C

  3. Ve varné misce si připravíme z kostky drůbeží vývar a do něj opatrně, nejlépe pomocí kleští, vkládáme připravené brambory. Na sporáku přivedeme vývar k varu a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 50 minut

  4. Poté je osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a vrátíme na 20 minut dopéct

  5. Brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!