Vepřové nudličky s žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks malá cibule
sójová omáčka
3 - 4 lžíce sterilované žampiony
1/2 plechovky sterilovaná kukuřice
500 g vepřová kýta
1/2 plechovky sterilovaný hrášek
ostrý kečup
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
křenová pasta
1 ks pórek (asi 6 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka

  3. Žampiony a sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat, použijeme menší konzervy. Přihodíme k orestovanému masu a ochutíme - sójovou omáčkou, worcestrem, křenovou pastou a ostrým kečupem. Všeho přidáme podle chuti, podlijeme vodou a podusíme, dokud není maso měkké. Ke konci přidáme ještě pár koleček pórku a prohřejeme

  4. Vepřové nudličky s žampiony podle chuti na talíři ještě dokořeníme, posypeme pórkem nebo cibulkou a jako přílohu zvolíme hranolky. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!