Vepřové srdce na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
sůl
máslo
ocet
ocet
pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
šlehačka
vegeta
bobkový list
nové koření
hladká mouka
1/2 ks menší celer
mletý černý pepř
2 - 3 ks menší vepřové srdce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové srdce omyjeme a vložíme do vody. Chvíli samostatně vaříme a lžící sbíráme pěnu, která se nám objevuje na vřící hladině. Srdce vyjmeme a nakrájíme na malé kousky

  2. Do vyvařené vody přidáme zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. Česnek oloupeme a vložíme k zelenině. Dochutíme pepřem, novým kořením, asi lžící vegety, bobkovým listem a troškou soli. Doměkka vyvaříme a vývar se zeleninou propasírujeme - nebo ještě lépe - rozmixujeme

  3. Z másla, asi lžíce cukru a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme rozmixovaný vývar se zeleninou a krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme šlehačkou a doplníme podle chuti octem a solí

  4. Do hotové omáčky přidáme kousky srdce. Podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!