Vepřové srdce na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek sůl máslo ocet ocet pórek 1 ks mrkev 1 ks petržel šlehačka vegeta bobkový list nové koření hladká mouka 1/2 ks menší celer mletý černý pepř 2 - 3 ks menší vepřové srdce
Postup Vepřové srdce na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové srdce omyjeme a vložíme do vody. Chvíli samostatně vaříme a lžící sbíráme pěnu, která se nám objevuje na vřící hladině. Srdce vyjmeme a nakrájíme na malé kousky
Do vyvařené vody přidáme zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. Česnek oloupeme a vložíme k zelenině. Dochutíme pepřem, novým kořením, asi lžící vegety, bobkovým listem a troškou soli. Doměkka vyvaříme a vývar se zeleninou propasírujeme - nebo ještě lépe - rozmixujeme
Z másla, asi lžíce cukru a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme rozmixovaný vývar se zeleninou a krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme šlehačkou a doplníme podle chuti octem a solí
Do hotové omáčky přidáme kousky srdce. Podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.