Rybízový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks bílek 100 g cukr moučka 2 - 3 lžíce rybíz 4 kuličky rybíz 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce citronová šťáva 1/2 kelímku smetana ke šlehání 5 g červená želatina 100 ml sirup
Postup Rybízový dezert
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do studené vody
Bílek ušleháme s cukrem, sirupem (rybízový, malinový, ostružinový - tmavý červený) a citronovou šťávou do pěny
Vymačkáme želatinu a na mírném plameni ji rozpustíme. Pak želatinu vmícháme do rybízové pěny a přidáme několik kuliček rybízu (malin, ostružin). Krém rozdělíme do dezertních pohárů a uložíme do chladničky vychladit
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Rybízový dezert před podáváním ozdobíme hvězdičkou šlehačky a kuličkou rybízu (maliny, ostružiny).