Rybízový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
1 ks bílek
100 g cukr moučka
2 - 3 lžíce rybíz
4 kuličky rybíz
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová šťáva
1/2 kelímku smetana ke šlehání
5 g červená želatina
100 ml sirup
Postup Rybízový dezert
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do studené vody
Bílek ušleháme s cukrem, sirupem (rybízový, malinový, ostružinový - tmavý červený) a citronovou šťávou do pěny
Vymačkáme želatinu a na mírném plameni ji rozpustíme. Pak želatinu vmícháme do rybízové pěny a přidáme několik kuliček rybízu (malin, ostružin). Krém rozdělíme do dezertních pohárů a uložíme do chladničky vychladit
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Rybízový dezert před podáváním ozdobíme hvězdičkou šlehačky a kuličkou rybízu (maliny, ostružiny).