Domácí paprikový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr máslo 1 lžička ocet 3,3 dl voda 1 lžíce olivový olej 400 g hladká mouka 1,5 lžička sušené droždí 100 g žitná mouka 1,5 lžíce bramborová kaše v prášku 2 lžíce sušená červená paprika slaná voda 2 lžičky himalájská sůl
Postup Domácí paprikový chléb
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience nasypeme do domácí pekárny podle běžného postupu. Zapneme program hnětení a kynutí těsta
Vykynuté těsto vyndáme z pekárny a rozdělíme na 2 části a můžeme dělat bochánky či veky. Případně použít tvarovanou formu, kterou důkladně vymažeme a vysypeme
Těsto ve formě či na plechu necháme ještě chvíli kynout, poté upečeme ve vyhřáté troubě. Bochánky před pečením potřeme rozpuštěným máslem a osolenou vodou
Domácí paprikový chléb pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, chléb je třeba hlídat, protože každá trouba peče jinak
Hotový domácí paprikový chléb krájíme na plátky a podáváme podle libosti. Nám chutná zejména s tvarohovou pomazánkou a čerstvou paprikou navrch.