Domácí paprikový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
máslo
1 lžička ocet
3,3 dl voda
1 lžíce olivový olej
400 g hladká mouka
1,5 lžička sušené droždí
100 g žitná mouka
1,5 lžíce bramborová kaše v prášku
2 lžíce sušená červená paprika
slaná voda
2 lžičky himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience nasypeme do domácí pekárny podle běžného postupu. Zapneme program hnětení a kynutí těsta

  2. Vykynuté těsto vyndáme z pekárny a rozdělíme na 2 části a můžeme dělat bochánky či veky. Případně použít tvarovanou formu, kterou důkladně vymažeme a vysypeme

  3. Těsto ve formě či na plechu necháme ještě chvíli kynout, poté upečeme ve vyhřáté troubě. Bochánky před pečením potřeme rozpuštěným máslem a osolenou vodou

  4. Domácí paprikový chléb pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, chléb je třeba hlídat, protože každá trouba peče jinak

  5. Hotový domácí paprikový chléb krájíme na plátky a podáváme podle libosti. Nám chutná zejména s tvarohovou pomazánkou a čerstvou paprikou navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!