Ořechová bábovka s rumem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 125 g máslo 2 lžíce kakao 200 ml mléko 140 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 lžička kypřící prášek 60 g vlašské ořechy mouka na vysypání
Postup Ořechová bábovka s rumem
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, nasekané vlašské ořechy a trochu rumu. Potom přidáme vlažné mléko a větší část prosáté mouky s kypřícím práškem
Z bílků si ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou prosátou moukou vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na dva díly a do jedné přidáme dvě lžíce kakaa a promícháme. Kakaové a bílé těsto střídavě klademe do formy. Ořechovou bábovku s rumem pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě
Upečenou ořechovou bábovku s rumem necháme vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme podávat. Bábovku zdobíme podle fantazie