Drůbeží ragú s ovocem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 lžičky solamyl 2 lžíce tuk 3 ks cibule 2 ks jablko 1 lžička kari 1 ks banán mletý pepř citronová šťáva 1/2 kelímku smetana ke šlehání 500 g drůbeží játra
Postup Drůbeží ragú s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na silnější plátky. Banán oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a zakápneme citronovou šťávou
Játra opečeme na rozpáleném tuku, osolíme, opeříme a vyjmeme. Ve výpeku podusíme cibuli a jablka. Pak přidáme banán, posypeme kari a prohřejeme
Omáčku zahustíme ve smetaně rozmíchaným solamylem, vrátíme játra a vše necháme asi 3 minuty provařit
Drůbeží ragú s ovocem podáváme s dušenou rýží.