Mletá omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 - 2 lžičky solamyl
0,5 l voda
1 lžíce rajčatový protlak
5 - 6 lístků libeček
podravka
chilli koření
360 g mleté maso
mletý černý pepř
1 plechovka konzervovaná rajčata
2 ks slovenská paprika
1 lžíce papriková pomazánka

Postup přípravy receptu

  1. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Lístky libečku nasekáme na jemno

  2. Mleté maso vyklopíme do suché pánve a necháme ho zespodu zatáhnout a až potom občas promícháme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a podravkou. Kdo má rád říznější chuť, přidá i chilli koření

  3. Jakmile nevidíme žádné syrové maso, přidáme nakrájené papriky, nasekaný stroužek česneku a paprikovou pomazánku Saba. Opékáme asi 5 minut a potom vmícháme lžíci rajčatového protlaku. Orestujeme a dále přidáme krájená rajčata z plechovky, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme

  4. Omáčku zahustíme vodou rozmíchanou se solamylem, za stálého míchání provaříme a nakonec přidáme zbylý nakrájený česnek a nasekané lístky libečku (stačí 6 kusů)

  5. Mletou omáčku podáváme s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!