Mletá omáčka k těstovinám recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 - 2 lžičky solamyl 0,5 l voda 1 lžíce rajčatový protlak 5 - 6 lístků libeček podravka chilli koření 360 g mleté maso mletý černý pepř 1 plechovka konzervovaná rajčata 2 ks slovenská paprika 1 lžíce papriková pomazánka
Postup Mletá omáčka k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Lístky libečku nasekáme na jemno
Mleté maso vyklopíme do suché pánve a necháme ho zespodu zatáhnout a až potom občas promícháme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a podravkou. Kdo má rád říznější chuť, přidá i chilli koření
Jakmile nevidíme žádné syrové maso, přidáme nakrájené papriky, nasekaný stroužek česneku a paprikovou pomazánku Saba. Opékáme asi 5 minut a potom vmícháme lžíci rajčatového protlaku. Orestujeme a dále přidáme krájená rajčata z plechovky, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme
Omáčku zahustíme vodou rozmíchanou se solamylem, za stálého míchání provaříme a nakonec přidáme zbylý nakrájený česnek a nasekané lístky libečku (stačí 6 kusů)
Mletou omáčku podáváme s vařenými těstovinami.