Plněná mletá kuřecí roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks vejce
125 g máslo
1 ks kuře
2 ks šalotka
muškátový oříšek
200 ml smetana ke šlehání
250 g listový špenát
mletý černý pepř
150 g swarzvaldská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve kuře vykostíme tak, abychom zachovali jeho kůži v celku. Křídla odstraníme, kůži na zádech nařížneme a opatrně odhrnujeme a oddělujeme od masa a kostí. Kůže a kostí zbavené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Skelet a kosti použijeme na přípravu vývaru

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme se smetanou a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Očištěný špenát spaříme a nasekáme najemno. Na 2 lžících másla zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku a přidáme špenát, který krátce podusíme. Poté vmícháme rozkvedlaná vejce a směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  3. Na potravinovou folii potřenou olejem rozprostřeme kuřecí kůži, kterou poklademe swarzwaldskou šunkou a rovnoměrně naneseme mleté odležené maso. Do středu navršíme podušený špenát a roládu pomocí folie uzavřeme a důkladně zajistíme jehlami

  4. Takto připravenou roládu osolíme, vložíme do pekáčku, poklademe hoblinkami másla a zvolna pečene při 170 °C přibližně 45 až 60 minut dozlatova. Během pečení roládu potíráme vypečenou máslovou šťávou, popřípadě podléváme malým množstvím vývaru

  5. Upečenou plněnou kuřecí roládu zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. Nakrájenou kuřecí roládu můžeme podávat i za studena na chlebu pomazaném hořčicí a posypaném jemně nasekanou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!