Lasagne s rajčatovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 50 g máslo 1 ks cibule 1 balení lasagne 50 ml olivový olej 50 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 300 g mleté hovězí maso 500 ml polotučné mléko 500 g konzervovaná loupaná rajčata 10 g oreagano 100 g strouhaný sýr gruyere
Postup Lasagne s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem. Zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec, přidáme olej a na 5 minut spustíme program Pomalé vaření P1 při 130 °C. Přidáme maso, rajčata a oregano. Dochutíme solí a pepřem a zapneme program Pomalé vaření P2 na 35 minut při teplotě 90 °C. Omáčku dáme stranou do jiné mísy a nádobu kuchyňského robota omyjeme
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy kuchyňského robota s metlou vložíme mouku, mléko a muškátový oříšek. Ochutíme solí a pepřem. Zpracujeme 1 minut rychlostí 7. Přidáme máslo a spustíme program na omáčky na 8 minut rychlostí 4 při teplotě 90 °C
Zapékací mísu vymažeme olejem a nalijeme trochu rajčatové omáčky. Přikryjeme těstovinovým plátem, přidáme trochu rajčatové omáčky, bešamelu a sýra Gruyére. Opakujeme tento krok, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Zakončíme vrstvou sýra. Pečeme v troubě 25 - 30 minut
Lasagne s rajčatovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod
Zdroj: Tefal.cz