Hrnkový moučník s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 lžic olej
2 ks vejce
60 g máslo
0,5 hrnků mléko
2,5 hrnky hladká mouka
1 lžička citronová kůra
tuk na vymazání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
160 g kvalitní hořká čokoláda
1 balíček pudinkový prášek s citronovou příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Ke světlé pěně přišleháme citronovou kůru nastrouhanou na jemno, olej, mléko, prosátou mouku s pudinkovým práškem a kypřícím práškem do pečiva

  2. Větší část těsta uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Na těsto po lžících rozdělíme rozpuštěnou čokoládu a přikryjeme zbytkem těsta

  3. Formu vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme dozlatova. Upečený moučník s čokoládou můžeme dozdobit přelitím čokoládové polevy, nebo jen pocukrovat cukrem moučka

  4. Hrnkový moučník s čokoládou krájíme na porce a vychutnáváme u čaje i kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!