Mletá kapie s česnekem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

5 paliček česnek
1 - 2 lžíce sůl
1 kg červená kapie
50 ml slunečnicový olej do směsi
slunečnicový olej na zalití

Postup přípravy receptu

  1. Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme

  2. Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům

  3. Mletou kapii s česnekem sterilujeme při 100 °C po dobu 15 minut

  4. Při použití k přípravě jiných pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!