Mletá kapie s česnekem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 5 paliček česnek 1 - 2 lžíce sůl 1 kg červená kapie 50 ml slunečnicový olej do směsi slunečnicový olej na zalití
Postup Mletá kapie s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme
Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům
Mletou kapii s česnekem sterilujeme při 100 °C po dobu 15 minut
Při použití k přípravě jiných pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.