Dietní tuňákový nákyp recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 listy bazalka
bylinky
60 g tuňák ve vlastní šťávě
koření
50 g rýže basmati
75 g sýr cottage

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a smícháme se sýrem a tuňákem. Osolíme a ochutíme bylinkami nebo například kořením na pizzu. Vše nasypeme do zapékací misky. I když má tuňák i cottage vlastní šťávu, je důležité dolít dost vody. Rýže by měla být ponořená celá ve vodě a ještě by nad ní mělo být tak půl až centimetr vody

  2. Zapékací misku dáme to vyhřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut. Pokud se při pečení voda odpaří příliš rychle a rýže není měkká, dolijeme vodu

  3. Dietní tuňákový nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!