Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 0,5 hrnků olej 1 špetka sůl 2 ks žloutek 1,5 hrnek mléko 1 kg jablko 0,5 kostek droždí 4 hrnky hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 0,5 hrnků polohrubá mouka 2 balíčky skořicový cukr 2 balíčky pudinkový prášek bez vaření
Postup Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do větší mísy. Trochu mléka ohřejeme. Vlažné mléko promícháme s rozdrobeným droždím a lžičkou cukru a necháme vyběhnout kvásek
Do středu mouky vlijeme kvásek, promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vlijeme olej promíchaný se žloutky a cukrem. Podle potřeby přiléváme mléko. Naposledy přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout - zdvojnásobit
Mezitím jablka oloupeme a nastrouháme. Potom z nastrouhaných jablek vymačkáme větší část šťávy, kterou jablka pustila. Nenecháme je zcela bez šťávy. Nastrouhaná jablka promícháme se skořicí a pudinkem
Vykynuté těsto rozdělíme a dvě poloviny. Obě poloviny těsta vyválíme na slabé pláty velikosti našeho plechu. Střední plech vyložíme pečicím papírem. Na papír přeneseme polovinu těsta. Na těsto uhladíme rovnoměrně náplň a náplň přikryjeme druhým těstem
Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta pečeme dorůžova v předehřáté troubě na střední teplotě 175 - 180 °C
Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta necháme zcela vychladnout a poté krájíme na kousky.