Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 lžic cukr
0,5 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks žloutek
1,5 hrnek mléko
1 kg jablko
0,5 kostek droždí
4 hrnky hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
0,5 hrnků polohrubá mouka
2 balíčky skořicový cukr
2 balíčky pudinkový prášek bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do větší mísy. Trochu mléka ohřejeme. Vlažné mléko promícháme s rozdrobeným droždím a lžičkou cukru a necháme vyběhnout kvásek

  2. Do středu mouky vlijeme kvásek, promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vlijeme olej promíchaný se žloutky a cukrem. Podle potřeby přiléváme mléko. Naposledy přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout - zdvojnásobit

  3. Mezitím jablka oloupeme a nastrouháme. Potom z nastrouhaných jablek vymačkáme větší část šťávy, kterou jablka pustila. Nenecháme je zcela bez šťávy. Nastrouhaná jablka promícháme se skořicí a pudinkem

  4. Vykynuté těsto rozdělíme a dvě poloviny. Obě poloviny těsta vyválíme na slabé pláty velikosti našeho plechu. Střední plech vyložíme pečicím papírem. Na papír přeneseme polovinu těsta. Na těsto uhladíme rovnoměrně náplň a náplň přikryjeme druhým těstem

  5. Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta pečeme dorůžova v předehřáté troubě na střední teplotě 175 - 180 °C

  6. Hrnkový moučník s jablky a pudinkem z kynutého těsta necháme zcela vychladnout a poté krájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!