Mleté hovězí biftečky se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
50 ml olej
sůl
1/2 hrnku strouhanka
1/2 hrnku hladká mouka
olej na smažení
1 hrst jarní cibulka
5 lžic sladký kečup
1 lžička dijonská horčice
80 g uzený eidam
400 g zadní hovězí maso
metý černý pepř
1 lžíce mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní maso očistíme a 2 x umeleme nebo naškrábeme, do hladké směsi. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme mletou uzenou paprikou a prolisovaným česnekem. Přidáme 50 ml oleje, sladký kečup, hořčici, strouhaný uzený sýr a nasekanou jarní cibulku. Směs řádně propracujeme rukama a necháme v chladu asi 30 minut odležet

  2. Na obalení biftečků si promícháme prosátou hladkou mouku s jemnou strouhankou, solí a pepřem

  3. Z odleželé masové směsi mokrýma rukama vytvarujeme vyšší placičky - biftečky, které obalíme v připravené strouhance a zvolna opečeme z obou stran na oleji dozlatova

  4. Opečené mleté hovězí biftečky se sýrem necháme okapat ubrousku, pak je rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!