Mleté hovězí biftečky se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 50 ml olej sůl 1/2 hrnku strouhanka 1/2 hrnku hladká mouka olej na smažení 1 hrst jarní cibulka 5 lžic sladký kečup 1 lžička dijonská horčice 80 g uzený eidam 400 g zadní hovězí maso metý černý pepř 1 lžíce mletá uzená paprika
Postup Mleté hovězí biftečky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní maso očistíme a 2 x umeleme nebo naškrábeme, do hladké směsi. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme mletou uzenou paprikou a prolisovaným česnekem. Přidáme 50 ml oleje, sladký kečup, hořčici, strouhaný uzený sýr a nasekanou jarní cibulku. Směs řádně propracujeme rukama a necháme v chladu asi 30 minut odležet
Na obalení biftečků si promícháme prosátou hladkou mouku s jemnou strouhankou, solí a pepřem
Z odleželé masové směsi mokrýma rukama vytvarujeme vyšší placičky - biftečky, které obalíme v připravené strouhance a zvolna opečeme z obou stran na oleji dozlatova
Opečené mleté hovězí biftečky se sýrem necháme okapat ubrousku, pak je rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.