Zapečené mleté maso se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 kelímek bílý jogurt
350 g hovězí zadní
mletý kmín
150 g vepřový bůček
mletý černý pepř
150 g anglická slanina (plátky)
1 lžíce uzená mletá paprika
4 ks steakový žampion

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Masovou směs promícháme v míse se solí, kmínem, pepřem, česnekem, paprikou a jogurtem. Směs necháme v chladu asi 2 hodiny odležet

  2. Mezitím očistíme steakové žampiony, které nakrájíme na silnější plátky. Zapékací mísu (nejlépe podlouhlou chlebovou formu) vyložíme i po stranách plátky anglické slaniny. Na ni rozložíme polovinu masové směsi, kterou poklademe žampiony a postup zopakujeme. Horní vrstvu tvoří žampiony

  3. Formu s mletým masem a žampiony zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 170 °C asi 45 - 50 minut. Ke konci pečení odstraníme alobal, troubu vypneme a necháme asi 10 -15 minut "dojít"

  4. Zapečené mleté maso se žampiony nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou přílohou a rajčatový salát. Pokrm chutná i zastudena jako chuťovka s čerstvým pečivem a nejrůznějšími dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!