Zapečené mleté maso se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 kelímek bílý jogurt 350 g hovězí zadní mletý kmín 150 g vepřový bůček mletý černý pepř 150 g anglická slanina (plátky) 1 lžíce uzená mletá paprika 4 ks steakový žampion
Postup Zapečené mleté maso se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Masovou směs promícháme v míse se solí, kmínem, pepřem, česnekem, paprikou a jogurtem. Směs necháme v chladu asi 2 hodiny odležet
Mezitím očistíme steakové žampiony, které nakrájíme na silnější plátky. Zapékací mísu (nejlépe podlouhlou chlebovou formu) vyložíme i po stranách plátky anglické slaniny. Na ni rozložíme polovinu masové směsi, kterou poklademe žampiony a postup zopakujeme. Horní vrstvu tvoří žampiony
Formu s mletým masem a žampiony zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 170 °C asi 45 - 50 minut. Ke konci pečení odstraníme alobal, troubu vypneme a necháme asi 10 -15 minut "dojít"
Zapečené mleté maso se žampiony nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou přílohou a rajčatový salát. Pokrm chutná i zastudena jako chuťovka s čerstvým pečivem a nejrůznějšími dipy.