Zapečené mleté maso s bramborovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 500 g brambory 200 ml mléko 1 ks cibule 2 řapíky celer 4 ks rajče 4 - 5 lžic rajčatový protlak 40 g parmazán 100 ml červené víno 500 g mleté hovězí maso mletý černý pepř mleté chilli koření
Postup Zapečené mleté maso s bramborovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka
Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat
Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova
Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.