Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 80 g cukr 100 ml olej 1 špetka sůl 80 g máslo 2 ks žloutek 250 ml mléko 1 kg meruňky 30 g droždí 80 g cukr krupice 500 g hladká mouka 80 g polohrubá mouka máslo na vymaštění polohrubá mouka na vysypání 100 g hustá majonéza
Postup Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a osolíme. V misce rozpustíme kvasnice se 2 lžícemi cukru a zalijeme je mlékem a olejem. Přidáme žloutky a majonézu a vše řádně prošleháme.Takto připravenou směs spojíme s moukou a zbývajícím cukrem a zpracujeme v hladké pružné těsto, které necháme vykynout
Omyté meruňky osušíme, rozdělíme na půlky a vypeckujeme. Plech na koláče vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku
Vykynuté těsto prohněteme, rozložíme na plech, poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 - 30 minut
Vychladlý kynutý koláč s meruňkami a drobenkou nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.